Din sex si droguri nu prea rezulta rock&roll

Stimulente pentru sex

stimulente pentru sex, vinO sticla de vin rosu pare a fi cel mai bun preludiu, cu toate acestea conform ultimelor studii, seara romantica s-ar putea finaliza in mod neasteptat. Un studiu realizat la Universitatea Concordia care a evaluat efectul unei game variate de droguri, inclusiv alcoolul, asupra comportamentului sexual a concluzionat ca desi exista acest mit, multe droguri recreationale duc la pierderea libidoului sau la un act sexual nesatisfacator.

Au evaluat efectul a doua categorii de droguri: stimulente, cum ar fi cocaina si cofeina, si depresive, ca morfina si alcoolul. Desi majoritatea acestor droguri au diminuat performantele sexuale, au existat si o serie de rezultate foarte surprinzatoare: administrarea acuta de cocaina a facilitat o erectie peniana la masculii de sobolan, consumul acut de cofeina a facilitat comportamentul sexual atat la female cat si la masculii de sobolan, un consum scazut de alcool a indus un comportament dezinhibat, si desi un consum crescut de alcool a dus la performante sexuale foarte scazute, acest efect dispare in timp.

Desi exista situatii cand sexul si drogurile se pot potenta reciproc, studiul a demonstrate ca in majoritatea cazurilor efectul este de performante sexuale foarte slabe.

Dragostea face sexul mai bun

Un sociolog a realizat un studiu pentru a intelege de ce femeile asociaza o partida de sex satisfacator cu dragostea; femeile care au participat la cercetare au afirmat ca sexul este atat de legat de dragoste din punctul lor de vedere pentru ca atunci cand isi iubesc partenerul senzatiile fizice sunt mai intense si se simt mai dezinhibate pentru a-si explora propria sexualitate.
Explicatia vine din cultura: atunci cand femeile isi iubesc partenerul si fac sex, stiu ca actul este permis, asadar femeile sunt invatate de cultura sa vada sexul ca o expresie a dragostei; in ciuda miscarilor feministe din ultimul timp si a schimbarilor de opinie, in continuare mass-media trimite mesaje foarte puternice femeilor care le spun ca sexul si dragostea trebuie sa coexiste si ca cele care au relatii sexuale inafara unei casniciei sunt de condamnat.

Tot mass-media, cand vine vorba de casnicie, ii creeaza o imagine de relatie fara sex, insa femeile care au participat la cercetare au afirmat ca sexul este foarte important pentru ele in casnicie. deci ai nevoie de 2 stimulente: dragostea pentru partener si o relatie stabila.

femeie care ia stimulente pilulaPilula placebo imbunatateste sexul

200 de femei cu disfunctii sexuale (libido scazut, dificultati in obtinerea excitatiei, dificultati in a obtine orgasmul) au participat la un studiu despre sexualitate, in care primeau stimulente pilule placebo (fara o substanta activa terapeutic) si aveau o discutie despre problemele lor in pat.
Rezultatele i-au uimit pe cercetatori, una din trei femei, desi pilula pe care a primit-o era un fals medicament, a raportat o viata sexuala mai buna in primele patru saptamani de la inceperea cercetarii. S-a masurat frecventa rapoartelor sexuale pe care le-au relatat femeile, multe dintre ele chiar raportand ca s-au simtit mai stimulate decat de obicei, desi partenerii lor nu primisera nici o indicatie de la cercetatori.

Rezultatele sunt interpretate astfel de un psiholog coordonator: asteptarile femeilor in acest caz au fost foarte importante; daca ele au asteptari ca in urma efortului depus (discuti despre sex si pastila luata) sa obtina rezultate, atunci chiar se obtine rezultate; cuplurile care au participat la studiu au declarat ca s-au simtit mai apropiate, au comunicat mai mult si s-au comportat diferit unul fata de celalalt in timp ce faceau sex.
Acest ultim studiu vine cu o dovada in plus ca oricat de mult ne-am stradui cu vin, ciocolata si alte stimulente, cel mai important element cand e vorba de sex este tot creierul.