Contactează-mă!

Contactarea psihologului este primul pas, probabil si cel mai greu, insa acest aspect nu ar trebui sa te descurajeze; nu ezita sa suni chiar daca ai nevoie doar de cateva informatii, >raspund cu placere la intrebari. Daca nu raspund la telefon inseamna ca sunt in mijlocul unei sedinte si te voi suna eu inapoi.

Contactarea psihologului este primul pas, probabil si cel mai greu, insa acest aspect nu ar trebui sa te descurajeze; nu ezita sa suni chiar daca ai nevoie doar de cateva informatii, >raspund cu placere la intrebari. Daca nu raspund la telefon inseamna ca sunt in mijlocul unei sedinte si te voi suna eu inapoi.

Am inclus diverse moduri de a ma contacta. Poti sa ma suni, sa imi trimiti un e-mail, sau pur si simplu sa completezi formularul de contact de pe aceasta pagina.

Psiholog Lavinia Albescu – Psihoterapie si Psihologie Clinica

Telefon: 0762 175 170

Adresa Email: lavinia@psihologintimisoara.ro

Locatie: Str.Sfintii Apostoli Petru si Pavel (fosta Borzesti), Nr.15, Bl.A40, Sc.B, parter, Zona Lipovei, Timisoara (vezi harta mai jos)

Program de lucru la cabinet:

Luni – Vineri 10:00 – 19:00

Sambata 10:00 – 14:00

Contactarea psihologului este primul pas, probabil si cel mai greu, insa acest aspect nu ar trebui sa te descurajeze; nu ezita sa suni chiar daca ai nevoie doar de cateva informatii, raspund cu placere la intrebari. Daca nu raspund la telefon inseamna ca sunt in mijlocul unei sedinte si te voi suna eu inapoi. 

Ce este un cabinet individual de psihologie?cabinet psihologic

E un spatiu in care lucreaza un psiholog, in sistem privat; avantajele in a contacta un psiholog in sistem privat sunt numeroase: programul este  flexibil, iti poti face o programare in parte din zi in care esti liber, fara a-ti schimba programul, poti veni chiar si sambata; fiind un cabinet individual, psihologul lucreaza singur, deci confidentialitatea este asigurata, nu vei risca sa te intalnesti cu persoane cunoscute si nu vei da socoteala asistentei medicale sau receptionerei la intrare. La finalul fiecarei sedinte se stabileste urmatoarea programare, asadar nu va trebui sa iti iei nici un angajament in avans, totul se intampla in ritmul tau si in functie de resursele tale. Fie ca ii spui de psihologie fie ca ii spui psihologic, vorbim despre acelasi lucru, un spatiu care asigura mediu optim pentru livrarea serviciului psihologic.

Ce NU este cabinetul?

Cabinetul psihologic nu este un loc in care sa vii pentru a obtine o reteta pentru medicamente psihotrope, pentru ca psihologul nu foloseste nici un fel de medicament in terapie; este adevarat ca pentru o terapie de succes, psihologul se intereseaza de starea de sanatate fizica a pacientului, de relatia sa cu medicii curanti, poate sugera investigatii si examene clinice, poate colabora cu psihiatrul sau medicul de familie al pacientului (cu acordul acestuia bineinteles), insa nu poate prescrie medicamente.

La psiholog nu poti primi un concediu medical; este destul de comuna confuzia dintre psiholog si medic, si de multe ori pacientii au aceleasi asteptari de la psiholog, adica sa ii prescrie o reteta cu medicamente sau sa ii dea un concediu medical, insa asta nu sta in puterea sa. Pentru concediu medical pacientul se va adresa unui medic.

In cabinetul individual nu se poate procura un aviz psihologic pe care sa il folosesti in instanta; in cazul in care ai nevoie de un asemenea document te poti adresa Institutului de Medicina Legala Timisoara, unde o comisie iti poate face evaluarea si iti poate elibera avizul.

Psihologul nu iti poate elibera un aviz care sa ateste ca ai simptome sau o tulburare fara ca acestea sa mai existe; mi s-a intamplat sa fiu contactata pentru un aviz care sa arate ca persoana respectiva a suferit la un moment dat; raportul sau avizul psihologic presupune garantia si responsabilitatea psihologului ca ceea ce scrie pe document este adevarat, iar dupa ce simptomele nu mai exista, acest lucru nu se poate face.

Cabinetul psihologic nu este un loc in care pacientul isi demonstreaza propria valoare provocandu-l pe psiholog; acest lucru se intampla in cazul persoanelor care vin in cabinet pentru au fost trimisi insistent de membrii familiei sau de prieteni la cabinetul psihologic; in final cedeaza, vin la cabinet, insa doar pentru a demonstra ca nu au nevoie de serviciile psihologul, intrand in relatie de concurenta cu acesta.