O relatie in 5 pasi stiintifici

Pasi pentru o relatie perfecta:

1. Pune ceva rosu pe tine, vei fi mai atragator

O cercetare a demonstrat cum simplul fapt ca un barbat este imbracat in rosu il face mai atragator pentru sexul opus, iar femeile nu sunt constiente de acest lucru. Se pare ca aceasta culoare sugereaza putere la barbati, femeile cred despre cei imbracati in rosu ca au un statut social mai bun, ca au mai multe sanse sa faca mai multi bani si ca au mai mult potential de a urca pe scara sociala, ceea ce ii face atragatori. Care este legatura dintre rosu si statut? legatura este stabilita cultural si biologic: cultural, din cele mai vechi timpuri aceasta culoare a fost asociata cu nobilimea, cu familiile regale, rosu arata putere si prosperitate, chiar si in prezent un om de afaceri cu o cravata rosie este considerat indraznet, iar celebritatile contemporane calca pe covorul rosu. Din punct de vedere biologic, rosu apartine masculului dominant, mai ales la primate nonumane, care are mai multe partenere carora le ofera protectie si resurse. Asadar daca inca nu ai o relatie, o camasa rosie te poate ajuta. Asta ar putea fi cel mai simplu dintre pasi.

Citeste tot articolul aici.

2. Amanarea sexului are benrelatie de cuplueficii pe termen lung in relatie

In societatea noastra este mult mai comun ca 2 persoane sa isi exploreze intai compatibilitatea sexuala cand incep o relatie si mai tarziu sa ajunga sa se cunoasca atat de bine incat sa faca planuri pe termen lung impreuna. Totusi sfaturile bunicii in privinta amanarii relatiilor sexuale cand cunoastem un potential partener se pare ca erau mai valoroase dacat am fi crezut. Statistica arata diferente mari intre cupluri in functie de momentul in care au avut primele relatii sexuale: cei care au amanat au raportat o relatie mai stabila cu 22%, satisfactie in relatie cu 20% mai mult, calitatea relatiilor sexuale mai mare cu 15% si comunicare mai buna cu 12%. Deci poate nu face o relatie chiar perfecta, dar o poate imbunatati, astfel rabdarea face parte din cei 5 pasi.

Citeste tot articolul aici.

3. Paternitatea schimba obiceiurilor proaste

Cu totii la un moment dat ne-am gandit la relatia perfecta. Se spune ca femeile intra intr-o relatie stabila pentru a schimba barbatii si barbatii se insoara sa nu se schimbe niciodata, se pare ca femeile au dreptate de data asta; in urma unui studiu s-a concluzionat ca intr-adevar barbatii sufera schimbari intr-o casnicie insa in momentul in care devin tati. Dupa nasterea primului copil barbatii au renuntat la o serie de obiceiuri neplacute: a scazut consumul de alcool si tutun si chiar a activitatilor criminale. Deci nu este foarte usor sa schimbi un barbat, dar este posibil daca apare un copil in relatie.

Citeste tot articolul aici.

4. Nu fi materialist, aduce probleme in relatie

Exista numeroase cercetari legate de relatii si bani. Este un cliseu, este o propozitie pe care o auzim foarte des in multe locuri, insa se pare ca este adevarata: banii nu pot face relatia perfecta. Analiza statistica arata ca in cazul cuplurilor care au afirmat ca banii nu sunt importanti pentru ei, au avut scoruri mai mari la stabilitatea in casnicie si alte dimensiuni care descriu calitatea relatiei decat in cazul cuplurilor materialiste. Se pare ca in intr-o relatie formata din doi parteneri materialisti exista un anumit tipar de relationare: comunicare proasta, slaba capacitate de rezolvare a conflictelor si o scazuta capacitate de a raspunde la nevoile celuilalt. In cazul acestor cupluri, desi aveau resurse financiare mai multe, aveau si mai multe certuri din cauza banilor comparativ cu ceilalti.
Concluzia este: in cazul unei relatii cu ambii parteneri materialisti, acestia percep banii ca fiind mai importanti decat sanatatea cuplului, astfel incat nu isi concentreaza atentia si eforturile pentru a imbunatati ceea ce nu merge intre ei. Se instaleaza astfel nesiguranta in relatie.

Citeste tot articolul aici.

relatie de cuplu5. Fereste-te de sefii rai, iti strica relatia

Nu ai nevoie de un psiholog sa iti spuna ca trebuie sa eviti munca intr-un mediu ostil cu un sef neprietenos. Acest fapt este valabil cu atat mai mult daca iti doresti o relatie frumoasa. Acest gen de atitudine din partea sefului nu afecteaza doar mediul de la munca ci poate duce la relatii tensionate si acasa. Dintre subiectii acestei cercetari, doar o parte au fost mai protejati de efectele sefului: cei care au mai multi copii si cei care au relatia mai lunga cu partenerul de viata.  Mecanismul care sta la baza propagarii relatiilor proaste este urmatorul: cu cat seful sporeste tensiunea in relatia cu angajatul, cu atat acesta din urma va fi mai putin motivat sa se angajeze in interactiuni pozitive cu membrii familiei.  Desigur se suprapun stresul suplimentar creat de o atmosfera ostila la locul de munca si frustrarea in locul satisfactiei ca ai facut o treaba buna.

Citeste tot articolul despre profesie si relatie aici.