Ce vor femeile? Depinde de ziua din calendar…

Este intrebarea tuturor barbatilor de cand lumea: oare ce vor femeile? S-au realizat numeroase studii si s-a ajuns la concluzia ca intr-adevar isi merita reputatia – sunt instabile cand vine vorba de alegerea barbatilor si isi schimba cu usurinta preferintele, in functie de momentul in care sunt intrebate.

In functie de momentul din ciclul menstrual cand sunt intrebate ce tip de barbat prefera, ele au preferinte diferite: cand sunt la ovulatie, prefera barbati cu trasaturi puternice, ceea ce ar fi considerat sexy din punct de vedere masculin, cu un corp masiv, cu comportament dominant, cu anumite trasaturi ale fetei si cu un anumit miros al corpului.

Intelegem deci ca dorinta pentru caracteristicile masculine, care sunt in general considerate semn al calitatii genetice superioare, nu dureaza toata luna, ci doar in perioada in care femeia are sanse sa isi transmita materialul genetic la urmasi.
Acest fenomen se studiaza inca din 1990, iar cea mai trasatura care pare sa le atraga cel mai puternic este mirosul barbatilor. S-au realizat cercetari in cadrul carora femeile au fost rugate sa miroasa tricourile mai multor barbati, si s-a descoperit ca femeile aflate la ovulatie prefera mirosul barbatilor cu care au trasaturile fetei cele mai simetrice.

femeile prefera barbatii macho la ovulatie

Tati buni vs. barbati sexy

In perioadele in care femeile nu sunt in perioada fertila s-ar parea ca prefera barbatii care au trasaturi de tati buni: tipul de barbat cumsecade, pe care se pot baza, si care detin resurse; ceea ce adus nastere la teoria celor 2 tipuri de barbati: barbatul sexi si barbatul tata bun; unul asigura material genetic de calitate superioara, iar celalalt asigura siguranta pe termen lung copiilor si familiei.
Un psiholog care a participat la cercetari a afirmat ca in cazul in care doamnele ar fi constiente de efectul pe care il au hormonii asupra lor, si-ar explica mult mai usor de ce de odata se simt atrase de colegul de munca, si ar intelege ca asta nu inseamna ca e nefericita in casnicie si ca nu isi iubeste sotul, ci ca pur si simplu colegul de munca arata mai macho.

Ele lupta cu decizia luata

Chiar dupa ce a trecut mult timp de cand femeile si-au ales partenerul, adica dupa ce l-au ales pe cel stabil si cumsecade (tata bun) si nu l-au ales pe cel sexy, doamnele se lupta la nivel inconsient cu decizia luata. Aceste femei, in momentul in care sunt la ovulatie, au tendinta sa se departeze de parteneri si sa se certe cu ei, sa le caute defecte si sa le faca reprosuri.
Asta se intampla doar la femei care nu isi considera partenerii de viata atragatori, pe cand la cele care isi considera partenerii sexy, se simt si mai atrasi de acestia la ovulatie.
Aceste emotii negative sunt trecatoare si nu influenteaza in nici un fel relatia pe termen lung, iar daca sunt intrebate daca vor sa se desparta de partener, femeile afirma ca nu isi doresc asta.
Cercetatorii nu stiu daca barbatii isi dau seama de schimbarea in atitudine a femeilor care se petrece in fiecare luna, insa este posibil ca acesta instabilitate sa intareasca reputatia proasta a femeilor si a misterului … totusi ce vor femeile?